EN PERFEKT PLATS FÖR AVKOPPLING


Mjällbyhus har sina anor från 1700-talet och hette från början Bensagården. Huset har under sin 300-åriga historia varit både vårdhem, pensionat, äldreboende och familjebostad.

Inför säsongen 2020 köptes fastigheten av familjen Westerback som tog över pensionatet och dess verksamhet med ambitionen att upprusta Mjällbyhus, ge det nytt liv och framhäva dess forna glans. Vårt mål är att varje gäst ska få en unik upplevelse i en hemtrevlig atmosfär, kunna njuta av en god frukost och sova gott i bra sängar.

Allt detta i en lugn miljö med närhet till naturen och havet.

Välkommen att boka din vistelse hos oss!


DETTA HAR VI GJORT


Stora investeringar i trädgård och utomhusbelysning. Nya bäddsoffor och förbättrad standard i stugorna.

Nya madrasser och unik inrednig på rummen. Fiberanslutet internet till pensionat och stugor.

Frukostbuffé med bredare utbud av högre kvalitet.

Tillhörande villa och annex har renoverats invändigt.

Byte av ett antal fönster och påbörjad fasadrenovering.
Byggt två Escape Rooms på loftet.

AKTUELLT


Vi vill fräscha upp samtidigt som vi bevarar husets historia eftersom det är en stor del av gästens upplevelse under vistelsen.


Under 2022 kommer ytterligare fönster bytas till hösten och ett nytt system för uppvärmning blir färdiginstallerat efter sommaren.


Vi har påbörjat planering och budgetering för att kunna byta ut spisar, kylskåp och vaskar i stugorna.
En stuga är redan färdig, övriga stugor kommer ordnas inom en snar framtid. 


Mjällbyhus har fått godkänt bidrag genom Jordbruksverkets landsbygdsprogram i samarbete med EU för att kunna renovera en av våra två badrumsstommar inne på pensionatet.

Projektet beräknas vara färdigt våren 2023.

BRA ATT VETA


Incheckning

På ankomstdagen från klockan 15.00

Enligt överenskommelse under lågsäsong.

Självincheckning är möjlig genom kodad nyckelbox.


Utcheckning

Senast klockan 11.00 på avresedagen.


Lågsäsong: september-maj

Högsäsong: juni-augusti


Parkering

Kostnadsfri parkering finns bakom pensionatet intill stugbyn. Infart från framsidan: Passera till vänster om pensionatet. Infart från baksidan: Kör in på Ådalavägen från väg 123 och sväng in direkt till vänster.


Frukost

Vår frukostbuffé serveras klockan 08.00-10.00.

Frukost ingår vid bokning av rum och kan köpas till av stuggäster på plats för 100 kr per person. Barn under 5 år äter gratis. Specialkost eller frukost under lågsäsong serveras vid förfrågan i samband med bokning.


Reception

Högsäsong: Bemannad klockan 08.00-19.00 alla dagar.

Lågsäsong: Bemannad 09.00-15.00 på vardagar.


Våra gäster har alltid möjlighet att komma i kontakt med personal genom att ringa oss på 0700-099 339. Vi hjälper mer än gärna till med att tipsa om restauranger, sevärdheter, naturområden och aktiviteter.


Internet

Fiberanslutet internet med gratis wi-fi finns att tillgå både inne på pensionatet och i stugorna.


TV

Alla rum har smart-TV med castingfunktion. Kanalutbudet är SVT 1, SVT 2, TV 4 och 6:an, rummen har även BBC samt CNN. Stugorna är utrustade med 24-tums platt-TV. På pensionatets loft i sällskapsrummet finns även en gemensam TV med Xbox.


Klädvård

Strykbräda och strykjärn finns att låna. Tvättmaskin finns tillgängligt på pensionatet och i receptionen kan våra gäster boka tid för tvätt av kläder.


Sänglinne

Ingår vid bokning av rum och kan hyras till stuga.
Sänglinne och handduk kostar 100 kronor per person och tillhandahålls i receptionen. Extra kuddar finns att låna kostnadsfritt vid behov.


Barn

Mjällbyhus är ett familjevänligt pensionat med inhägnat område och lekplats för barn. Lekplatsen har rutschkana, gungor, sandlåda och utomhusleksaker. Mindre barn bor fritt i förälderns säng eller spjälsäng. Barnstolar, toalettsits, potta, muggar och bestick för mindre barn finns tillgängligt på pensionatet. Skötbord finns vid toaletten närmast receptionen. För lite äldre barn finns en klätterställning i trädgården och sällskapsrum på loftet med soffor, TV, Xbox, biljardbord och sällskapsspel. Vi tipsar gärna om aktiviteter i närområdet för olika åldrar.


Djur

Vi upplåter tre stugor specifikt för gäster med husdjur. Djur får inte vistas inne på pensionatet men de får gärna vara ute i trädgården. Matskålar finns att låna i receptionen. Djurtillägg kostar 200 kronor per stuga och vistelse.


Grillplats

Det finns en klotgrill i trädgården att tillgå kostnadsfritt.


Cyklar

Vi har två cyklar med lås och hjälmar tillgängliga för uthyrning till våra gäster. Vi kan även tipsa om närliggande cykeluthyrningsställen i närheten vid behov av fler cyklar.


Kök

För våra gäster inne på pensionatet finns en gemensam köksvrå på pensionatets tredje våning. Där finns tallrikar, bestick, kyl, frys, spis med ugn, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffekokare. På pensionatet serveras inga middagar, däremot får våra gäster mer än gärna använda matsal och altan för att äta beställd eller egentillagad mat. 


Konferensrum

På pensionatet finns ett mindre konferens- och mötesrum med projektor, projektorduk, soffor, bord och stolar. Mötesrummet rymmer ca 20 personer och fungerar utmärkt för föreläsningar, samtalsgrupper och möten. Kontakta oss för att boka ditt möte.


Privata tillställningar

Mjällbyhus rymmer 44 övernattande gäster på pensionatet och ytterligare 40 gäster i stugorna. Här finns möjligheten att ordna privata tillställningar, födelsedagsfester och evenemang i en unik miljö. Kontakta oss för en offert.


Korttidsuthyrning

Under lågsäsong erbjuder vi korttidsuthyrning av rum inne på pensionatet. Det kan vara både veckovis och månadsvis. Har ditt företag anställda som behöver boende skickar vi gärna en offert som är anpassad efter era behov.