EN PERFEKT PLATS FÖR AVKOPPLING


Mjällbyhus har sina anor från 1700-talet och hette från början Bensagården. Huset har under sin 300-åriga historia varit både vårdhem, pensionat, äldreboende och familjebostad.

Inför säsongen 2020 köptes fastigheten av familjen Westerback som tog över pensionatet och dess verksamhet med ambitionen att upprusta Mjällbyhus, ge det nytt liv och framhäva dess forna glans. Vårt mål är att varje gäst ska få en unik upplevelse i en hemtrevlig atmosfär, kunna njuta av en god frukost och sova gott i bra sängar.

Allt detta i en lugn miljö med närhet till naturen och havet.

Välkommen att boka din vistelse hos oss!


DETTA HAR VI GJORT


Stora investeringar i trädgård och utomhusbelysning. Nya bäddsoffor och förbättrad standard i stugorna.

Nya madrasser och unik inrednig på rummen.

Fiberanslutet internet till pensionat och stugor.

Frukostbuffé med bredare utbud av högre kvalitet.

Tillhörande villa och annex har renoverats invändigt.

Bytt fönster och fräschat upp fasaden på gavlar och baksida.
Byggt två Escape Rooms på loftet.

Bytt värmesystem för bättre uppvärmning under vintern.
Renoverat gästköket på pensionatets loft.

5 av 19 gästrum är totalrenoverade.

2 av 4 gemensamma badrum är totalrenoverade.

AKTUELLT


Vi vill fräscha upp samtidigt som vi bevarar husets historia eftersom det är en stor del av gästens upplevelse under vistelsen.


Vi deltog i projektet Swedish Welcome 2022

för att kunna utveckla vår verksamhet

och skapa en bättre och mer hållbar gästupplevelse.


Mjällbyhus fick bidrag genom Jordbruksverkets landsbygdsprogram i samarbete med EU för att kunna renovera utrymmen och byta fönster.


Vi byter ut kyl, vask och spis i stugorna.
Fyra av tio stugor är färdiga och förhoppningen är att byta resterande efter hand.

BRA ATT VETA


Incheckning

På ankomstdagen från klockan 15.00 till 19.00.

Självincheckning är möjlig genom kodad nyckelbox.


Utcheckning

Senast klockan 11.00 på avresedagen.


Parkering

Kostnadsfri parkering finns bakom pensionatet intill stugbyn. Infart från framsidan: Passera till vänster om pensionatet. Infart från baksidan: Kör in på Ådalavägen från väg 123 och sväng in direkt till vänster.


Frukost

Vår frukostbuffé serveras klockan 08.00-10.00 (juni-augusti).

Frukost ingår vid bokning av rum och kan köpas till av stuggäster på plats för 150 kr per vuxen, 95 kronor för barn mellan 5-12 år och gratis för barn under 5 år. Specialkost eller frukost september till maj serveras vid förfrågan i samband med bokning.


Reception

Juni - Augusti: Bemannad klockan 08.00-19.00 alla dagar.

September - Maj: Bemannad 09.00-15.00 på vardagar.


Våra gäster har alltid möjlighet att komma i kontakt med personal genom att ringa oss på 0700-099 339. Vi hjälper mer än gärna till med att tipsa om restauranger, sevärdheter, naturområden och aktiviteter.


Internet

Fiberanslutet internet med gratis wi-fi finns att tillgå både inne på pensionatet och i stugorna.


TV

Alla rum och stugor har smart-TV med castingfunktion. Kanalutbudet är SVT 1, SVT 2, TV 4 och 6:an, BBC samt CNN. På pensionatets loft i sällskapsrummet finns även en gemensam smart-TV.


Klädvård

Strykbräda och strykjärn finns att låna. Tvättmaskin finns tillgängligt på pensionatet och i receptionen kan våra gäster boka tid för tvätt av kläder.


Sänglinne

Ingår vid bokning av rum och kan hyras till stuga.
Sänglinne och handduk kostar 150 kronor per person och tillhandahålls i receptionen. Extra kuddar finns att låna kostnadsfritt vid behov.


Barn

Mjällbyhus är ett familjevänligt pensionat med inhägnat område och lekplats för barn. Lekplatsen har rutschkana, gungor, sandlåda och utomhusleksaker. Mindre barn bor fritt i förälderns säng eller spjälsäng. Barnstolar, toalettsits, potta, muggar och bestick för mindre barn finns tillgängligt på pensionatet. Skötbord finns vid toaletten närmast receptionen. För lite äldre barn finns en klätterställning i trädgården och sällskapsrum på loftet med soffor, TV, biljardbord och sällskapsspel. Vi tipsar gärna om aktiviteter i närområdet för olika åldrar.


Tillgänglighet (Pensionatet)

För personer med behov går det bra att parkera framför pensionatet intill smidesstaketet. Gången är slät fram till receptionsingången, där är det tre trappsteg upp till dörren, väl inne är det ytterligare ett trappsteg till receptionen, därefter ligger allt på samma plan med enstaka trösklar. Kontakta oss om ni behöver ramp eller hjälp med att öppna dörren. Informera oss gärna om ni önskar ett rum på nedre plan för lättare tillgänglighet. Närmsta toalett med dusch har gott om plats samt duschstol. Vi kan även anpassa möbleringen i rummet för att underlätta för er.


Djur

Vi tillåter endast husdjur i våra stugor. Djur får inte vistas inne på pensionatet men de får gärna vara ute i trädgården. Matskålar finns att låna i receptionen. Djurtillägg kostar 200 kronor per stuga och vistelse.


Grillplats

Det finns en klotgrill i trädgården att tillgå kostnadsfritt.


Cyklar

Vi har cyklar, hjälmar, lås och cykelkartor tillgängliga som våra gäster kan låna under vistelsen. På Listerlandet finns mängder av cykelleder, på Ryssberget finns flow trail och i Sölvesborg finns pump-track bana.


Kök

För våra gäster inne på pensionatet finns en gemensam köksvrå på pensionatets tredje våning. Där finns tallrikar, bestick, kyl, frys, spis med ugn, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffekokare. På pensionatet serveras inga middagar, däremot får våra gäster mer än gärna använda matsal och altan för att äta beställd eller egentillagad mat. Under säsongen september till maj har våra gäster tillgång till köket på nedervåningen.


Konferensrum

På pensionatet finns ett mindre konferens- och mötesrum med projektor, projektorduk, soffor, bord och stolar. Mötesrummet rymmer ca 20 personer och fungerar utmärkt för föreläsningar, samtalsgrupper och möten. Kontakta oss för att boka ditt möte.


Privata tillställningar

Mjällbyhus rymmer 44 övernattande gäster på pensionatet och ytterligare 40 gäster i stugorna. Vi har även en villa och ett annex. Här finns möjligheten att ordna privata tillställningar, födelsedagsfester och evenemang i en unik miljö. Kontakta oss för offert eller mer information.